7. desember: Oddmund Kårevik

Oddmund Kårevik, barnebibliotekar på Enebakk bibliotek

oddmund KårevikOddmund har eg aldri møtt. Han er likevel ein kjær venn. Han maler vakre bilder, han har ein umiskjenneleg penn. Ein gong bretta eg mjølkekartongar, skreiv eit telefonnummer på og vann pengar til barnehagen til tvillingane mine. Derfor kjøpte eg eit bilde av Oddmund som heiter «Kvinna som bretta mjølkekartongar», fordi ho likna på meg, både i handling og utsjånad. Det heng i husværet mitt i Oslo, og eg er så glad i det bildet. På baksida, inn mot veggen, heng Oddmund si fine personlege helsing til meg. Oddmund er homofil. Og kristen. Noko av det siste han delte på Facebook var at han ville forklare seljaren av abonnement på Vårt Land om kvifor han ikkje ville abonnere. Fordi han blir lei seg av å lese debattsidene i avisa, fordi påkjenninga blir for stor når han må lese innlegg underskrivne med namn han kjenner.  Men da var seljaren snar å legge på.

Oddmund er elskverdig, deltakande, omtenksom,  sine venners venn og deler dei finaste songane han veit med meg på Spotify. Eg gleder meg til å treffe han og sjå han i augene.