4. desember: Thomas Brevik

Kvar dag i desember vil eg trekke frem ein bibliotekar eller bibliotektilsett som byr på seg sjølve og er gode ambassadørar. Ikkje for at desse personane nødvendigvis har gjort noko stort og aktuelt no i haust, men rett og slett fordi dei er representantar for fine bibliotektilsette som gjer ein jobb kvar dag, på forskjellige geografiske stader, i alle slags bibliotek. Ikkje alle av dei er ekstroverte og utadvente, men alle har ein kjærleik til det dei held på med. Dette er personar eg er glad for å kjenne.

Thomas Brevik, barnebibliotekar på Lindås folkebibliotek og bokbåtbibliotekar på Epos

Thomas BrevikThomas kjente eg til frå Statens bibliotek- og informasjonshøgskole. Han gjekk to klasser over meg, og visste nok ikkje at eg eksisterte. Han var den tøffe og hardtslåande redaktøren av studentbladet Bråk og Bibliotek. Og så smilte han alltid, da som no. Han er også ein eg har blitt mest kjent med gjennom Facebook. Han har ein svært god penn, og greier den umulege kombinasjonen mellom å vere krystallklar, spissformulert og elskverdig. Ein kan liksom ikkje bli sint på Thomas. Han taggar meg stadig i innlegg som handlar om språkbruk, grammatisk fanatisme og slike ting andre vil kalle ubetydeleg språksnobberi. Og eg elskar at han heilt gjennomført kallar meg Madame President.