4. desember: Thomas Brevik

Thomas Brevik, barnebibliotekar på Lindås folkebibliotek og bokbåtbibliotekar på Epos

Thomas BrevikThomas kjente eg til frå Statens bibliotek- og informasjonshøgskole. Han gjekk to klasser over meg, og visste nok ikkje at eg eksisterte. Han var den tøffe og hardtslåande redaktøren av studentbladet Bråk og Bibliotek. Og så smilte han alltid, da som no. Han er også ein eg har blitt mest kjent med gjennom Facebook. Han har ein svært god penn, og greier den umulege kombinasjonen mellom å vere krystallklar, spissformulert og elskverdig. Ein kan liksom ikkje bli sint på Thomas. Han taggar meg stadig i innlegg som handlar om språkbruk, grammatisk fanatisme og slike ting andre vil kalle ubetydeleg språksnobberi. Og eg elskar at han heilt gjennomført kallar meg Madame President.