10. desember: Stig Elvis Furset

Stig Elvis Furset, rådgjevar på Buskerud fylkesbibliotek

StigElvisStig Elvis er «bibliotekaren frå helvete». Det sto lenge i signaturen hans etter at han hadde anbefalt teikneseriar for unge som var langt frå Anne Cath. Vestly for å seie det slik. Han er Elvis-imitator og blødande Brann-supporter, og opplever nok tunge tider om dagen. Første gongen eg helste på han laiv hadde eg nettopp vore på radioen og anbefalt ei barnebok av Astrid Lindgren. Eg elskar Astrid Lindgren, men då kvidde eg meg for å seie akkurat det til han (jada, eg skjemmast). Men eg måtte jo. Han var ikkje imponert, og han greidde vanskeleg å skjule det. Men det var ei nokså ukjent Lindgren-bok! Stig Elvis ville ikkje anbefalt Lindgren trur eg, men det er nok mest fordi han meiner andre fortener å bli løfta fram. Han elskar blod&gørr i bøker. Og han elskar nynorsk. Stig Elvis gifta seg med si kjære Mari i fjor. Sjølvsagt i Las Vegas. Sjølvsagt i ein kopi av Elvis Aaron Presley sin smoking. Stig Elvis, FTW!