19. desember: Marita Grønlund

Marita Grønlund, bibliotekar på Aurskog Høland bibliotek

MaritaGronlundMerk deg namnet, eller forresten, merk deg desse namna: @mikashasa på Twitter, AHBibliotek på SnapChat og aurskogholandbibliotek på Instagram. Alle desse kontoane blir administrert av den unge bibliotekaren Marita Grønlund på Aurskog Høland bibliotek. Ho er sjølvsagt også på Facebook  som einkvar bibliotekar som tek jobben sin på alvor er. Og heldige Aurskog Høland bibliotek, seier berre eg. Ho, og dei, har forstått dette med digital formidling, og har med det greidd å ta formidling til nye høgder der ungdommen er, for det er «sånt som ungdommen likar»! Dette er ein visuell ein-til-ein-kommunikasjon som samstundes når svært mange. Tenk på det neste gong du tenker at du skal lat røynsle og lang CV gå foran alder når du tilsetjer ein ny kollega på ditt bibliotek. Det handlar om å kjenne si besøkelsestid, for ei som Marita vil nå langt.  Marita blei fortent framheva som eldsjel av dei som driv bloggen sosialkommunikasjon.no under konferansen «Mission Possible» i Tønsberg for nokre veker sidan. «Marita er ei de må ta vare på!» sa dei. Og ta vare på deg, det skal vi, Marita! Eg startar her. Måtte du få vere bibliotekar lenge i landet!