18. desember: Vidar Kursetgjerde

Vidar Kursetgjerde, bibliotekrådgivar på Møre og Romsdal fylkesbibliotek

vidar kursetgjerdeVidar var ein av bibliotekarene som tok i mot meg då eg hadde min første praksisperiode ved Ålesund bibliotek i januar 1988. Han var også på bokbåten i lag med meg nokre dagar i den same perioden. Eg var berre 22 år, men det var ei oppleving der eg følte meg som ei kvinneleg blanding av kaptein James Onedin og Henrik Wergeland. Bøkene ut til folket sjøvegen! Vidar er tålmodig, Vidar er ikkje den som kjem i trøbbel, Vidar vil ha ro og fred og han ønskjer mest av alt at alle skal vere venner og halde fred med kvarandre. For nokre år sidan skilte Ålesund bibliotek og Møre og Romsdal fylkesbibliotek lag, og Vidar var blant dei som sakna sårt publikumsvaktene. Og han var ein særs dyktig «bibliotekar på golvet». Der likte han seg aller best trur eg. Han kjem fortsatt ofte innom biblioteket i Ålesund, og fleipar med at han gjerne kan arbeide gratis med publikum. Men eg veit at han meiner det. Vidar har vore ein særs god kollega, den typen du alltid er glad for å sjå igjen. Glad i gode historier og glad i å flire. Eg har alltid gått godt i lag med den sorten. Han har forresten fått tatovert inn Ivar Aasen sitt namnetrekk på det eine skulderbladet.